Søk etter kredittkort

Gebyr ved bruk av kort

Hvilke gebyr legges til for å betale med kredittkortet?

Norge er i verdenstoppen når det gjelder bruk av kort, og de fleste av oss forventer at butikken godtar betaling med kort. Det nasjonale bankkortet BankAxept er det klart mest brukte betalingskortet i Norge, med en markedsandel på rundt 80 prosent. Det er imidlertid bruken av internasjonale kort som øker mest. Visa, MasterCard, American Express og Diners Club er de største internasjonale kortselskapene i Norge. Økt bruk av internasjonale betalingskort burde i utgangspunktet være positivt for konkurransen, men det er grunn til å være skeptisk til utviklingen.

Når du betaler med BankAxept, må butikken betale et gebyr i størrelsesorden 12 til 20 øre. Når du betaler med et internasjonalt kort, er tilsvarende gebyr over 12 kroner i gjennomsnitt. Hvis nå butikkene kan endre gebyr utifra type kredittkort, bør det til slutt komme norske forbrukere tilgode, for det blir vel egentlig for drøyt om de skal dra alle kortbrukere over en kam, for deretter å kompensere utgiftene over til forbrukerene.

Kommer snart slutten for bankkort?


De nyeste ryktene fra teknologifronten antyder at bankkort laget av plast som vi kjenner de i dag, kan bli historie i framtiden. Både iPhone 5 og den nye Android-telefonen fra Google Nexus S, kommer til å benytte seg av en såkalt NFC-brikke. NFC skal være en høyfrekvent trådløs kommunikasjons-teknologi som gjør det mulig å utveksle data mellom enheter som er i nærheten av hverandre. Teknologien vil gjøre det rimelig enkelt å benytte telefonen som betalingsmiddel i framtiden.

Kanskje ser vi da slutten både for vanlige bankkort og kredittkort, som betalingsmidler i en ikke alt for nær framtid. Men enn så lenge vil trolig plastkort være den foretrukne betalingsformen, når vi ikke enda kan si at de kortløse betalingene er sikre nok i forhold til svindel etc.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2018 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy