Søk etter kredittkort

Kredittkortsøknad som ikke blir godkjent

Får du ikke godkjent søknad om kredittkort?

Det kan av og til være frustrende å søke om et kredittkort. Har du for eksempel gamle betalingsanmerkninger, kan banken eller kredittselskapet finne på å avslå din søknad om kredittkort. Hvis flere kortutgivere har gitt deg avslag tidligere, skader det ikke å søke på nytt. De fleste gamle tilfeller av inkasso blir for eksempel sett bort i fra etter 3 år. Et kredittkort er ikke nødvendigvis noe som skal benyttes i tilfeller hvor man har et kortsiktig eller desperat behov for penger, men det er også et smart verktøy man kan benytte for å spare penger hver eneste måned hele året.

Se derfor på ulike kredittkort som har en ordning som heter cashback. Den innebærer at innehaveren av kortet får rabatt eller penger tilbake på all handel som blir gjort innenfor bestemte tjenester og varegrupper, opp til et visst beløp i året. Kort som kan anbefales med cashback er for eksempel 365Privat og Santander Red. Det er fullt mulig å søke om flere kredittkort samtidig, og bestemme deg for hvilket du vil ha etter at søknaden eller søknadene har blitt godkjent. Bankene stiller litt forskjellige krav til hvilke søknader om kort som blir godkjent eller avvist.

Mange som søker om kredittkort vet ikke hvilke krav som stilles for å godkjenne søknader, så her finner du noen av de viktigste årsakene til at søknader innvilges. For det første så stiller de fleste kortselskaper et krav om at søkeren er over 20 år. Myndighetsalderen i Norge er som kjent 18 år, men mange banker og kredittkortselskaper har en minimumsgrense på 20 og i noen tilfeller 21 år før de i det hele tatt vurderer søknaden som blir sendt inn.

I tillegg til alder, så kreves det også en fast inntekt for å få innvilget en søknad om kredittkort. Her er det veldig forskjellig praksis til krav om lønn, men årslønnen bør i hvert fall være på over 150.000 kroner for at søknaden skal bli vurdert. En kredittscore benyttes også til å vurdere søkerens betalingsdyktighet, og her kommer det mange faktorer inn, som hvor trygg arbeidsplassen er, hvor stor den totale gjeldsbyrden er, kreditt fra andre selskaper etc.

Kanskje den viktigste faktoren til avslag, er hvis man har inkasso eller betalingsanmerkninger. Da blir så og si aldri en søknad om kredittkort innvilget, ettersom risikoen for å låne ut penger gjennom kreditt er for høy i forhold til den mulige gevinsten til banken.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy