Søk etter kredittkort

Hvordan fungerer cashback?

Lær om cashback og spar deg mye penger

Det meste du både har hørt og lest om kredittkort har nok i hovedsak vært negativt. Ungdommer som havner i luksusfellen på grunn av overivrig bruk av kort, og som senere har problemer med å komme seg inn på boligmarkedet fordi de ikke blir ansett som kredittverdige. Grunnen er ene og alene fordi de skylder penger på grunn av kredittkortgjeld. Når dette produktet fører til så stor økonomisk elendighet for så mange, kan det vel neppe ha noe for seg å bestille et slikt produkt?

Vel, et kredittkort kan være både en ulykkelig historie for de som ikke motstår fristelsen, samtidig som det kan være et enkelt verktøy for å spare penger hvis man har litt økonomisk kontroll. De fleste forstår farene med å ikke betale regningene sine, men hva med de forskjellige fordelene man kan ha med å være innehaver av et slikt produkt? Har du stålkontroll på økonomien din kan du fint lese videre, men er du av den typen som fort faller for fristelsen til å handle for mere penger enn det du egentlig har råd til, så finnes det en tilbakepil øverst til venstre i nettleseren din.

Men litt fra spøk til alvor. Hvordan kan man spare penger med kredittkort? Det første man skal gjøre er å skaffe seg et kredittkort som gir muligheten til å samle opp poeng, eller det kortselskapene kaller for cashback. Bonuspoeng kjenner vi blant annet fra flyselskaper og matbutikker, men når det kommer til kredittkort, betyr cashbacken at man får tilbake en prosentandel som vanligvis ligger mellom 1 og 4 % av beløpet som blir handlet med kredittkortet.

Noe av grunnen til dette er at kortselskaper og banker ønsker seg kunder, og når de først kaprer en kunde blir den gjerne værende i årevis. Når fristelsene for mange er større enn fornuften sier det seg også at endel som har skaffet seg et kredittkort med cashback, ikke utelukkende gjør dette på grunn av rabatten, men av og til også grunnet kreditten som kortet gir. For bankene tjener for all del ingen penger på å betale ut cashback til sine kunder, men utelukkende på de som utsetter betalingen og betaler dyre kredittrenter. Det finnes også begrensninger per år på hvor mye penger man kan ta ut i cashback, og denne ligger stort sett på mellom 2- og 3.000 kroner årlig.

Men er du bevisst på hva du handler, og hvilke kredittkort som tilbyr cashback innenfor hvilke varegrupperinger, så er det enkelt noen tusen kroner du kan spare deg i året. Nesten alle kredittkortene som tilbyr cashback er gratis å skaffe seg, har ingen skjulte gebyrer, og man har muligheten til å bestille så mange av disse man vil. På denne måten er det enkelt å spare seg oppimot 10.000 kroner i året per person, men som sagt, det kreves at man da har kontroll på hva pengene blir brukt på, elller så blir det fort til at vinninga går opp i spinninga som det heter så fint.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy