Søk etter kredittkort

Vi bruker kredittkort til julegaver

Den nest siste helgen i desember i fjor ble det satt ny rekord i kortbruk i Norge. Bank eller kredittkort blir benyttet over 12 millioner ganger og vi handler for over 6 milliarder kroner. Dette var bare denne siste helgen, og tilsammen i desember ble det handlet mange millioner ganger med kort. Julehandelen i Norge setter stadig nye rekorder og økningen er på nesten 10 % i forhold til desember i fjor. Det kan virke som om kontanter snart er en saga blott, om denne statistikken fortsetter også fremover. Neste rekord er nok ikke lenger unna enn til neste desember, da enda flere julegaver skal handles inn, selv om mange kanskje begynner allerede nå i høst.

Mange kvier seg for å bruke et kredittkort til å kjøpe julegaver, ettersom man liksom ikke skal handle julegaver på kreditt. Men faktum er at i mange tilfeller vil det være en stor fordel å bruke et kredittkort fremfor et vanlig bankkort, spesielt når det gjelder julegaver som handles inn på nettet. Skulle du bli utsatt for svindel på nettet er du nemlig forsikret gjennom kortet og kan bestride kravet når det kommer, noe som ikke er tilfellet hvis du betalte online med det vanlige visakortet.

Desember er også den måneden i året som vi drar bank- og kredittkortet flest ganger, og det er også høytid for svindel. Mange nordmenn har nå i desember motatt en e-post som angivelig skal komme fra VISA og MasterCard, hvor svindlerene ber deg om å fylle ut kortopplysninger, ettersom kortet skal ha blitt sperret. Dette er svindel og såkalt phishing, bare for å tappe kortet ditt for så mye penger som mulig. Det samme skjedde med mange av DnB sine kunder tidligere. En viktig ting å være klar over er at verken VISA, MasterCard, DnB eller noen andre norske banker vil noengang be om kortopplysninger på e-post. Får du en slik e-post er det ALLTID svindel.

Det som i hvert fall er helt sikkert, er at omsetningsrekorden med bruk av kredittkort kommer til å ryke i år igjen. Og det er vel ingen som blir spesielt overasket om vi kommer over 7 milliarder kroner dette året. Hvis du enda ikke har skaffet deg et kredittkort, kan du søke om noen av de beste kortene i Norge her på Kredittkortet.org.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2018 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy