Søk etter kredittkort

Er det forsvarlig å ta opp et forbrukslån?

Det har aldri vært enklere og flere muligheter til å ta opp både lån og kreditt som i dag. Noen mener at å ta opp forbrukslån er uansvarlig grunnet den noe høye renten, mens andre mener det er en helt fin løsning om det gjøres riktig. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på om det er lurt å ta opp et forbrukslån eller ikke.

Hva er forbrukslån og hva bør det brukes til?


Før vi argumenterer for eller imot å ta et forbrukslån kan det være greit å definere hva vi mener med et slikt lån, og hvordan det kan brukes. Helt enkelt er det en lånetype som også er kjent som et lån uten sikkerhet. Det betyr at du får lånesummen utbetalt uten at du trenger å stille noen fysiske garantier for tilbakebetaling. Siden du ikke setter noe pant i bil eller hus, står du også fritt til å bruke det lånte beløpet slik du selv ønsker. Det er derfor vanlig å benytte seg av et slikt lån om man får noen uforutsette utlegg, men det er også vanlig å bruke det til både oppussing og ferie.

Her kan du søke om lån uten sikkerhet

Et annet område hvor forbrukslån er vanlig å bruke er til å refinansiere annen gjeld. Et lån uten sikkerhet har vanligvis en lavere rente enn kredittkort, og spesielt om du også betaler på flere forskjellige smålån kan det være gunstig å samle alt sammen i ett større lån. Ikke bare gir det en bedre økonomisk oversikt med kun en regning å forholde seg til, men det er fort en billigere løsning også.

Fordeler med et forbrukslån


Som vi var inne på i forrige avsnitt er en av de største fordelene med et forbrukslån at det kan brukes til å refinansiere annen gjeld, og gjør det på en måte som både er enklere og ofte mer økonomisk. Som vi var inne på er det vanligvis også lavere rente på et slikt lån kontra kredittkort. Har du derfor et større utlegg som eksempelvis til en oppussing, vil det derfor også være hensiktsmessig å ta opp et lån enn å bruke kredittkort. Så med store utgifter eller refinansiering, er forbrukslån et godt alternativ.

Når bør man styre unna et slikt lån?


Det viktigste å tenke på når man vurderer å ta opp et lån er å planlegge hva pengene konkret skal gå til, og hvordan nedbetalingen skal foregå. Det er i utgangspunktet ikke noe direkte negativt med å ta opp et lån så lenge du vet hva kostnader som følger med nedbetalingen. Selve vilkårene som følger med kan også variere stort ifra tilbyder til tilbyder. Det er derfor hensiktsmessig å bruke god tid på å finne en leverandør som passer deg. Det å søke etter lån er helt uforpliktende, og selv når du aksepterer et lån vil du som oftest ha en angrerettperiode. Vær derfor frampå og kontakt flere forskjellige banker, eller bruk en sammenligningsside som gir deg god oversikt over renten (husk å sjekke både nominell og effektiv rente), hva eventuelle etableringsgebyrer og termingebyrer er. Gjør du det, og har samtidig tenkt over både bruken og nedbetalingen av lånet, er du i en fin posisjon til å kunne få mest mulig utbytte av et forbrukslån. 

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy