Søk etter kredittkort

Apple Pay med kredittkort

Apple Pay kan være den neste generasjonen når det kommer til trådløs betaling, og nå har du muligheten til å inergrere denne betalingsløsningen i ditt kredittkort. Nå er det ikke alle kredittkort i Norge som har denne muligheten enda, men blant annet Santander som utsteder kortene Gebyrfri Visa, Flexi Visa og Santander Red Visa, gir nå sine kunder muligheten til å intergrere Apple Pay, som gjør at du kan betale trådløst ved hjelp av mobilen din. Hvis du allerede har ett av Santanders kredittkort, kan du enkelt legge det til ved å først åpne wallet-appen på din iPhone, trykk på pluss for å legge til kortet, som du deretter scanner ved hjelp av ditt kamera. Sjekk at alle siffer stemmer, og legg så til de tre nummerene på baksiden av kortet og du er klar. Det eneste du må gjøre etterpå er å verifisere kortet ditt, som du gjør via en sms som sendes til deg. Dette funker også på en apple watch, hvis du synes den er enklere å benytte enn telefonen din.

Når du skal handle i butikker, fungerer det på samme måte som om kredittkortet ditt har den kontakløse funksjonen NFC, du vet det lille wifi tegnet som gjør at ikke behøver å dra magnetstripen eller putte inn chipen i maskinen. De fleste betalingsterminaler har denne funksjonen i dag, i hvert fall de av nyere dato. Så da holder du bare mobilen eller klokken din inntil terminalen, til kortet ditt blir registret, og du slipper å måtte fysisk bære rundt på kredittkortet, ettersom du tross alt alltid har med deg mobilen uansett, ikke sant? Du må verifisere deg via for eksempel Touch ID eller Face ID, litt avhengig av hvor ny din mobil er. Enn så lenge er det bare iPhone X som har Face ID.

Dette med apple pay er vel egentlig bare en førsmak på hva vi har i vente når det kommer til trådløs betaling. Om ikke alt for lang tid inn i framtiden, benytter vi trolig andre løsninger som for eksempel Bitcoin, eller hva som eventuellt måtte ta over den delen etterhvert. Betaling med kryptovaluta via mobilen er nok det neste som kommer, men vi må kanskje regne med et par års tid før slike systemer er helt oppe å gå for folk flest. Hvorfor skal man egentlig benytte seg av banker, når man kan ordne alt det økonomiske på egenhånd, uten tredjeparts-firmaer som tar betalt for en tjeneste vi egentlig ikke har bruk for. Men, vi er ikke helt der enda, så inntil videre er nok Apple Pay en god løsning.

Du kan selvfølgelig også benytte Apple Pay på dine andre Apple produkter som iPad og Mac. Dette er jo kanskje ikke noe du bærer med deg så ofte, men til netthandel fungerer jo dette bra. Apple pay ble bestemt lansert i Norge i mai 2018, og tall viser at mange allerede benytter seg av denne måten å betale på, selv om det utvilsomt er Vipps som er den største aktøren på kortfri overføring av penger i Norge.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy