Søk etter kredittkort

Koronavirus og kredittkort

I disse koronatider hvor koronaviruset herjer verden over, er det nok mange som er ganske fornøyd med at de har benyttet seg av et kredittkort når de har betalt for diverse varer og tjenester.

I midten av mars begynte nesten hele verden å stenge ned, og spesielt norske turister merket godt at det var best å komme seg hjem så raskt som mulig. I Spania som jo er den mest populære norske turistdestinasjonen, fikk turistene som allerede var i landet beskjed om å komme seg hjem, fordi alle hotellene skulle stenges. De som hadde bestillt en reise til Spania eller andre destinasjoner rundt om i verden, fikk oppleve at flyet deres ble kansellert og det var ikke bare enkelt å endre billetten eller booke om til en annen dato.


Betal alltid med kredittkort på nett


De som har betalt flybilletten eller hotellet med kredittkort, stiller alltid mye sterkere enn de som betaler med vanlige visakort. For selv om det skyldes koronavirus eller andre omstendigheter, kan du enkelt kontakte banken eller kortleverandøren din og anmelde at varen eller tjensten du har kjøpt ikke ble levert. Vi kan for eksempel se på flyselskapet og banken til Norwegian. Kundeservicen til flyselskapet ble av naturlige årsaker helt sprengt, og hvis du ikke skulle reise i løpet av de tre nærmeste dagene var det bare å glemme å komme i kontakt med selskapet for endring, avbestilling, refusjon eller noe som helst. Men hvis du hadde betalt med Norwegian-kortet (altså visakortet til Bank Norwegian) kunne du enkelt be om refusjon av det innbetalte beløpet inne i nettbanken din.

Nå var Norwegian bare et eksempel, men om du betaler med kredittkort så gjelder denne regelen på alt du handler både online og i vanlige butikker. Hvis du av en eller annen årsak ikke får varen du har kjøpt eller om det er noe feil, mangler eller svindel ute og går, er det alltid enkelt å kontakte kortselskapet og be om pengene tilbake. Dette fordi du handler på kreditt, og at pengene da ikke dras direkte fra din bankkonto med en gang.

Nå som vi kommer til å slite med corona-viruset i en ganske lang tid framover, vil det også hele tiden være en risiko for at den bedriften du handler hos kan gå konkurs. Da vil det være ekstra fornuftig å handle på kreditt, slik at du hele tiden er et skritt nærmere å kunne få tilbake de pengene som du har handlet for.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy