Søk etter kredittkort

Hjelp med inkassogjeld

Det er mange i Norge som har levd litt over evne de siste årene, og det er nå rekordmange nordmenn som sliter med inkassogjeld. Det er fort gjort å havne i en slik situasjon, det kan også skyldes uflaks mer enn bare sløseri, som mange tror. Det kreves av og til ikke så mye mere, enn et par uforutsette regninger som kommer på feil tidspunkt, så havner man på etterskudd økonomisk.

For å sikre seg mot slike situasjoner, bør alle ha minst en månedslønn i buffer, som kan benyttes når det kommer kostnader man ikke hadde regnet med, men det er alltid mye enklere å si at man burde gjøre det, enn å faktisk spare opp en buffer. De færreste har faktisk en slik konto som kan benyttes i krisetilfeller, og da havner man fort på etterskudd når skaden skjer. Det kreves ikke mer enn at man må ta opp noen dyre smålån eller kredittkort i en vanskelig situasjon, som man i ettertid ikke helt klarer å betale ned innenfor avtalt tid. Da sendes det ut inkassokrav, og har man ikke muligheten til å betale ut dette da med det samme, er inkassogjelden et faktum.


Hvordan få hjelp med inkassogjeld?


Det finnes mange muligheter til å gå hjelp med inkassogjeld, men som oftest er det noen å prate med i for eksempel kommunen eller nav. Slike personer kalles gjeldsrådgivere, og selv om man så klart ikke får noen økonomisk bistand, kan bare det å ha noen å prate med, være til stor hjelp i startfasen. De færreste klarer å ta tak i økonomiske problemer helt på egen hånd, og mange kvier seg for å snakke med venner og familie. Da kan noen kommunalt ansatte være til stor hjelp, ettersom de både har utdanning og erfaring på dette området, og kan komme med nyttige og gode tips til hvordan man kan gå videre. Også namnsmannen kan være nyttig å kontakte hvis du har store gjeldsproblemer.

Det finnes også noen få banker i Norge som tilbyr refinansiering av inkassogjeld, men ikke uten sikkerhet i for eksempel egen bolig. Har du denne muligheten kan et slikt omstartslån være den muligheten du behøver for å komme over kneika. Da får du muligheten til å samle inkassogjeld fra flere aktører, til et lån som totalt sett får en lavere rente, og dermed blir billigere å betjene for deg.

Det kan også være mulig å stille med en kausjonist hvis man ønsker en refinansiering, men da må man nesten sjekke med banken, for her er praksisen forskjellig fra bank til bank. Den enkleste måten å finne ut av det på, er å ta kontakt med en rådgiver i banken for å se på hvilke muligheter som finnes.

Det finnes også ulike inkassorådgivere som jobber for å samle gjeld, selv om denne har gått til inkasso. Her bør man bare først være klar over at det i blant opereres med ganske kraftige etableringsgebyr, så det gjelder å ta fra kalkulatoren, for å være sikker på at du faktisk får til en god avtale for deg. Noen forsøker å sko seg på gjeldsofre, og tar urimelig mye betalt for jobben som gjøres, så vær kristisk.

Til slutt er det viktig å være klar over at om man har en bolig som ikke er fullfinansiert, kan man ofte utivide boliglånet for å betale ut inkassogjelden. Dette er ofte den billigste muligheten som ligger rett foran nesa på oss, men som vi ofte glemmer eller ikke tenker på. Hvis du ligger med en belåningsgrad under 70 % av boligens verdi, er det store muligheter for å løse det på denne måten. Men igjen, snakk med banken din først og se om du kan fikse inkassogjelden på denne måten.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy