Søk etter kredittkort

Kredittkort med cashback

Spar penger på å bruke kredittkort med cashback

Et konsept som ikke har vært i Norge i altfor mange år, er de nye kredittkortene med såkalt cashback. Dette betyr enkelt og greit at du får tilbakeført en prosentdel av beløpet du handler for til kontoen din. De ulike kredittkortselskapene som tilbyr cashback på sine kredittkort, har satt forskjellige begrensninger på hvilke varegrupper rabatten gjelder for, hvor stor prosent man får innenfor hver gruppe og et maksbeløp av hvor stor bonus man kan opptjene seg hvert år. Maksbeløpet ligger vanligvis mellom 2.000 og 5.000 kroner for en 12 måneders periode, og prosenten på cashback rundt 4 %.

Noen kredittkort som har denne fordelen er Ikano Visa, 365 Privat, Flexi Visa, Terra Gold, Shell MasterCard og kredittkortet til Norwegian. De varierer litt på hvilke varegupper man kan handle innenfor, men som oftest gjelder disse rabattene bensin, klær, flybilletter, møbler, sportsutstyr, elektronikk, matvarer, ja nær sagt det meste av det som blir handlet inn. For en detaljert beskrivelse av hvilke varegrupper som gjelder for hvert enkelt kort, så kan du lese mer om det på sidene til hvert kort her på kredittkortet.org eller på vår side om sammenligning av kredittkort som du finner her.

cashback på drivstoffNår du handler med et kredittkort kan det være smart å benytte et kort som gir deg cashback eller penger tilbake på det du handler. Både 365 Privat, Flexi Visa og Ikano Visa gir deg cashback når du handler, og dette er enkle penger å ta med seg. Det er noen få forskjeller på disse kredittkortene.

Med 365 Privat får du en cashback på 3,65 % på alt du kjøper av klær, sko og drivstoff. Hvis du fyller bensin hos Esso tilkommer det 30 øre ekstra per liter, i tillegg til den vanlige cashbacken. Flexi Visa gir hele 4 % i cahback, men her må du velge bonuskategori fra måned til måned. Her kan du velge mellom flyreiser, drivstoff, elektronikk, sportsbutikker og kles- og skobutikker. Ikano Visa gir en fast cashback på 1 % når du handler mat- og dagligvarer og bensinstasjon og drivstoff. I tillegg kommer variable bransjerabatter på mellom 4 og 10 % som endres hver måned.

Hvis du vil ha mest mulig igjen når du bruker et kredittkort med cashback, kan du bestille alle disse tre kortene. Både Flexi Visa og 365 Privat har tidligere blitt kåret til best i test for disiplinerte brukere av kredittkort. Cashback-kort blir bare mer og mer vanlig i Norge, og så lenge du har rimelig grei kontroll på økonomien, vil det nesten være dumt å ikke ta med seg disse pengene som nesten bokstavelig talt blir kastet etter deg. Med et par tre slike kort i lommeboka, sparer du fort nærmere 10.000 kroner i året, bare ved å benyttet kortene til betaling. Noen særlig enklere måte å skaffe seg 10.000 kroner på finnes vel nesten ikke.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy