Søk etter kredittkort

American Express lanserer kjøp via Twitter

American Express har lansert kjøp på twitter for sine kunder i USA.

Amerikanske innahavere av Amex-kredittkortet kan nå publisere en bestemt hashtag på Twitter, for å utløse betaling fra sine kontoer. Produkter fra Amazon, Sony og Microsoft blir tilbudt til rabatterte priser, for å lokke kjøpere til å bruke den nye tjenesten. En ekspert på detaljhandel mener imidlertid at dette kun er en gimmick, og ikke vil komme til å vedvare. Men det er ikke første gangen som Amex lager koblinger til sosiale medier. Selskapet har allerede en kupongløs rabattordning med nettsamfunnet Foursquare, som er store i Storbritannia og USA. De har også tilbudt besparelser for brukere som tvitret om sponsede meldinger med hashtagen #AmexWarby på sin Twitter-konto. En talsmann for Amex var ikke i stand til å gi noen detaljer om når dette eventuelt blir tilgjengelig i andre land.

Betal med en #hashtag

Amex medlemmer som ønsker å bruke den nye kjøp via twitter tjenesten, må først koble sine kredittkort til deres Twitter-konto via appen til Amex. De må deretter gå til firmaets Twitterside, og klikke seg inn på favoritter, for å vise hvilke elementer som er på tilbud og de tilknyttede hashtaggene. Så, etter å ha sendt en innledende tweet å starte salgsprosessen, må de vente på en bekreftelse fra @AmexSync. Denne inneholder en annen hashtag som må postes i en fersk tweet av brukeren innen 15 minutter å gjennomføre kjøpet. Brukere blir advart om at produkter kan bli utsolgt, at kjøpet kan bli avvist, og at de bare kan kjøpe en av hver vare. Så det er ikke akkurat bare en enkel prosess å kjøpe noe på Twitter med Amex.

Senior Visepresident for digitale partnerskap i American Express, Leslie Berland forteller til BBC at "selskapets tidligere suksesshistorier med sosiale medier, antydet at det ville kunne være en betydelig makt i å kombinere Amex med plattformen til Twitter".

Men direktøren for kunnskap om detaljhandel i selskapet Kantar Retail, Bryan Roberts er mer skeptisk til tjenesten. "Det synes å være teknologi laget for teknologiens skyld," sa han til BBC. "Fremskritt i betalingsteknologi som kommer til å vinne i det lange løp, er de som gjør at kundenes liv enklere og raskere. Dette er verken eller, men derimot en fin markedsførings gimmick, men det vil nok ikke gå så mye lenger enn det."

Så, vi må nok vente enda litt lenger før det er nok å tvitre om de produktene vi skal kjøpe med kredittkort i Norge.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy