Søk etter kredittkort

Reis på ferie med to kredittkort

Husk alltid kredittkortet på ferien!

Du skal bestille et nytt kredittkort, og i enten jobb eller fritid så reiser du en god del. De fleste er nå klar over muligheten som ofte ligger i kredittkort med at reiseforsikring er inkludert hvis man betaler minimum 50 % av reisen med kortet. Vanlig pris for en reiseforsikring som gjelder i 14 dager starter gjerne på 300 kroner og oppover. Med en forsikring inkludert i kredittkortet ditt er stort sett også den øvrige familien dekket hvis dere reiser sammen. Husk bare å sjekke de ulike betingelsene som kan variere noe fra selskap til selskap.

På denne tiden av året blir de fleste sommerferiene til utlandet bestilt, og mange er ikke klar over hvordan man benytter bankkort og kredittkort på den billigste måten i utlandet. Noen enkle tips er å alltid benytte kredittkortet til varehandel, og velge at kortet blir belastet i den lokale valutaen. Må du ta ut kontanter benytter du bankkortet til dette. Skal du betale for et depositum på for eksempel en leiebil, bruker du et kredittkort til dette. Hele reisen i sin helhet betaler du også greiest med kredittkortet, så er du ofte også forsikret gjennom kortutstederen. Om du ikke allerede har det, så bestill et kredittkort med reiseforsikring.

Det er veldig smart å ha to forskjellige kredittkort. Spesielt om du skal på ferie eller en annen reise. Ikke bare som sikkerhet hvis du skulle få problemer med det ene, men også fordi ulike kredittkort har ulike fordeler knyttet oppimot seg. Noen gir gratis reiseforsikring, noen har gebyrfrie uttak i utlandet, noen har avtaler mot hotellbestillinger og så videre. Skulle det bli alvorlige problemer med for eksempel minibanker, slik som var tilfellet i påsken i fjor, er ofte noen banker hardere rammet enn andre, så skaff deg gjerne både et VISA og et MasterCard, og helst da fra to forskjellige banker eller kredittselskaper, så er du mest mulig på den sikre siden

Når du i tillegg er sikret mot forskjellige former for svindel når du kjøper varer i utlandet med kredittkortet ditt, er det vel egentlig ikke noe å lure på! Kortet sikrer deg både økonomisk mot ulykker og forsøk på svindel. Skulle du bli lurt kan du benytte deg av finansavtalelovens paragraf 54b, som gir deg rettigheter i forhold til svindel eller mangelfulle varer. Det er bedre å være på den sikre siden, og heller kreve pengene tilbake fra banken etter hjemreise. Mindre problem på reisen er lik en bedre ferie!

Her er en liten oversikt over noen av kredittkortene i Norge som tilbyr muligheten om gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Du slipper også å betale årsavgift for å ha kortene tilgjengelig (bortsett fra Liverpool-kortet), så noen billigere reiseforsikring finner du neppe.


Ikke glem at du må betale minst 50 % av alle reisens kostnader for at forsikringen skal gjelde. Dette inkluderer både fergebilletter, bensin, bussbilletter, kostnader med leiebil etc, i tillegg til de selvsagte kostnadene som fly og hotell. Mange glemmer de små utgiftene som man tenker er uvesentlige, men som forsikringselskapene ikke glemmer like enkelt. Så, få tak i et ekstra kredittkort til neste gang du skal reise utenlands på ferie. Det vil fort lønne seg!

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy