Søk etter kredittkort

Finansavtaleloven paragraf 54b

Finansavtaleloven beskytter kjøp med kredittkort

En stor fordel til deg som handler en vare eller en tjeneste og betaler med et kredittkort, er finansavtalelovens paragraf 54 b, som i 2010 tok over for den tidligere kredittkjøpslovens paragraf 8. Kort fortalt gir denne paragrafen deg retten til å kreve pengene dine tilbake fra kredittyteren, om du har blitt svindlet eller varen du har kjøpt ikke tilsvarer forventningene. Dette gjelder både i Norge og i utlandet, og er en bra måte å beskytte seg mot useriøse selgere.

Her kan du sammenligne de beste kredittkortene i Norge

- Når gjelder finansavtaleloven, og hva gjør man?


trygge kjøp med kredittkort via finansavtaleloven
Dette gjelder også hvis et firma skulle gå konkurs, slik som for eksempel flyselskapet Sterling gjorde, og som mange fryktet at skulle skje med SAS. De som hadde kjøpt flybilletter med et kredittkort, fikk da refundert pengene sine fra kredittkortselskapet eller banken.

Finansavtaleloven gjelder altså kun for kjøp som er foretatt med et kredittkort, og gjelder ikke hvis du har betalt med et vanlig debetkort. For å kunne ha mulighet til å klage til kredittyteren, ligger det litt i ordets forstand at du har handlet på kreditt, noe man ikke gjør med et debetkort, hvor pengene trekkes direkte fra bankkonto.

Et annet krav for å kunne få beløpet tilbakeført, er at du har handlet hos en næringsdrivende. Har du kjøpt noe fra en privatperson på nettet, og overført penger via kredittkortet ditt, gjelder ikke finansavtalens paragraf 54 b. Før du kontakter banken din, må du også kunne vise til feil eller mangler på den varen eller tjenesten det gjelder, samt at du har forsøkt å komme til en enighet med selger i forkant av at du kontakter banken.

På grunn av denne sikkerheten du får gjennom finansavtaleloven, anbefales det å nesten uten unntak betale med kredittkortet ditt når du handler på nettet, i utlandet og når du kjøper forbruksvarer med en viss verdi, og som eventuelt har lang leveringstid. Da er du mye bedre sikret hvis du blir forsøkt svindlet, varen er mangelfull eller selskapet går konkurs. Det er tross alt dumt å betale for mye!

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy