Søk etter kredittkort

Maksrente på kredittkort

Bør det innføres maksgrense for renter på kredittkort?

For rundt et år siden skrev Dine Penger at en maksgrense på renter til kredittkort og forbrukslån kan innføres i Norge, men temaet er vel så aktuelt i dag. Med så mange forskjellige tilbydere av kreditt og lån som allerede finnes, skulle man kunne tro at markedet skulle klare å regulere dette selv, men det må tydeligvis et forbud til. Hva er da en passende maksgrense? 20 %, 25 %, 30 %. Kredittkortet.org har byttet plattform og en del kommentarer forsvant i flyttingen, men her er noen synspunkter som kom inn rundt temaet:

  • Grensen for ågerrente bør man vel diskutere for et nivå med en margin uover innlånskost på 5 til 7 % poeng - og da for lånebeløp effektivt over feks. NOK 50 - 100.000. en ordning bør jo være slik at debitor med en mer "normal" lånerente kan makte å nedbetale sin gjeld over f.eks.5 - 10 år. Det er åpenbart at debitor bør kredittvurderes etter fornuftige prinsipp bl.a. om betalingsevne. I dag synes det svært vanskelig å oppnå slike lånebetingelser selv om betalingsevnen skulle være tilstrekkelig. Her er en betydelig utfordring for samfunnet i dag.

  • Problemet er ikke rentene. problemet er at folk bruker penger de ikke har tjent eller vil tjene ...... da må de gå på ræva... kredittkorta blir først et problem når du misbruker dem i utgangspunktet for å kjøpe ting du ikke har råd til.... det er folk selv som må ta skylda her.. ikke kortselskapa.... folk skriver under på lånet frivillig ( ikke noe pistol mot hodet akkurat ) og bruker ofte til forbruk så det hylekoret der har jeg liten eller ingen medfølelse med...

  • Det burde vært en maksgrense på 12-15% max. Det er ikke bare idioti som resulterer i slike lån. Eksempel. Familie på 5 med en bil som må kostes på 17 000kr for å komme gjennom EU kontroll. De bruker bilen til/fra barnehage/skole og arbeid. Uten bil kan de ikke fungere, og må eventuelt slutte jobben, og skolebuss går ikke. De må da bytte skole.. og barnehage stod de 2 år i kø for å få.. Da er det klart at å låne til å fikse bilen er beste mulighet. Men å betale 23% rente på dette + gebyr etc er jo bullshit. Det er klart at de rike som eier disse firmaene skor seg på de fattige. Med norges system kan jo de fattige bare trygde seg, så trenger de ikke bil. De vil sitte igjen med tilnærmet samme kjøpekraft. I mitt tilfelle ville vi sittet igjen med mer.. Så kan jo de rike betale mer i skatt for å dekke kostnadene til vår trygd?

  • Det irriterende med kredittkort,kjøpekonto (forbrukslån) er snarere at de forbeholder seg retten til å regulere renten etter markedet, - men det betyr OPP når rentene stiger. Har noen noensinne opplevd at de setter ned renten når rentenivået ellers går ned? Jeg har aldri sett det. De fortsetter å holde sitt høye nivå. Det var spesielt merkbart for en del år tilbake da rentene steg og steg. Dermed havnet disse selskapene på renter på 30 % og gjerne mer, og siden har de holdt seg der.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy