Søk etter kredittkort

Sikker bruk av kredittkort

Har du lært deg kortvettreglene?

Det er mange som forsøker å sko seg på andres bank- og kredittkort, men det finnes et par enkle triks for å unngå svindel. Det er faktisk ikke så vanskelig som en skulle tro.

  • Før det første, lær deg både pin- og cvc-koden utenat, og skjul koden ved uttak av kontanter i minibank.
  • Hvis noen vil hjelpe deg med å ta ut penger fra minibanken fordi den tilsybelatende er i stykker, prøver de å svindle deg.
  • Bruk alltid chip-delen av kortet der det er mulig, så minsker sjansen for å bli utsatt for skimming.
  • Lever aldri fra deg kredittkortet på restauranter eller barer, hverken i Norge eller i utlandet. 
  • Hvis kortet ditt blir stjålet eller mistet, meld fra til banken for å få det sperret så raskt som mulig. 
  • Spar kvitteringer når du handler, og sjekk disse oppimot din konto, for å ha full oversikt mot svindel.
  • Får du en e-post fra "banken din" med beskjed om å oppdatere kontoinformasjonen, er dette alltid svindel, bankene sender aldri slike e-poster. 
  • Ellers så gjelder sunn fornuft, pass på kortene dine så slipper du svindel mot ditt kredittkort.

 

Ny type svindelfritt kredittkort

Hvert eneste år mister banker og kortselskaper milliarder av kroner fra svindlere som stjeler kredittkortnummer. Faktisk er alt som trengs for å stjele et kredittkortnummer i dag en penn og papir eller en bærbar kortleser. Mer avanserte svindlere stjeler kredittkortnummer ved å bryte seg inn, eller hacke seg inn på servere hvor tallene er elektronisk lagret. Dette skjedde for eksempel med kunder hos Playstation i fjor.

Men nå har det kommet en ny type kredittkort som skal forhindre svindlere med å få tak i kredittkortnummer. Dynamics Inc. produserer nå et kort som automatisk lager en dynamisk sikkerhetskode hver gang kortet brukes. Disse kredittkortene kan også benyttes uten den tradisjonelle CVC sikkerhetskoden, og skal være umulig å skimme. Teknologien kan tas i bruk uten å måtte forandre kortlesere og bankterminaler rundt om i verden. Hvis dette tas i bruk, er det vel bare å vente å se hvor lang tid det tar før svindlerene eventuelt klarer å knekke denne koden også.

Og til slutt, nå kan du ta opp kredittkortet ditt fra lommeboka, ta fram en kulepenn og signer på baksiden av kortet. Det er utrolig mange som har usignerte kredittkort liggende, noe som ikke akkurat hjelper for sikker bruk av kortet.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy