Søk etter kredittkort

Fakta om kredittkort

Hvilke tilbydere av kredittkort finnes i Norge?

De største tilbydere av kredittkort i Norge er i dag VISA, MasterCard, American Express og Diners Club i denne rekkefølgen. VISA benyttes til over 50 % av alle transaksjoner i hele verden hvor man betaler med kort, og er også det mest utbredte kredittkortet i Norge. MasterCard er til forskjell fra VISA kun benyttet som et kredittkort og ikke som debetkort. American Express er mest vanlig blant forretningsfolk og selskapet har også det som kalles verdens mest eksklusive kredittkort American Express Centurion eller bare Amex Black.

Vil du sammenligne kort før du søker? Klikk her!

Diners Club var selve opprinnelsen til kredittkort, og ble oppfunnet så tidlig som i 1950 av selskapets gründer Frank McNamara. Ved et restaurantbesøk hadde han glemt kontanter, og signerte derfor visittkortet sitt med løfte om å betale senere. Det er jo også slik kredittkortene fungerer i dag, at man blir gitt en kreditt innenfor et gitt tidsrom som vanligvis er på rundt 30 dager, med lovnad om å betale tilbake pengene i etterkant. Enkelt og greit er det jo det som er funksjonen til kredittkortet.

et kredittkort i gull
At de fleste banker tilbyr å splitte opp regningen over tid mot å legge til en rente, er egentlig bare en service som kortutsteder tilbyr, og har egentlig ingenting med hva idéen om kredittkort opprinnelig var. Men det er de høye kredittkortrentene som de fleste tenker på, hvis de skal forklare hva et kredittkort er i dag. De nye fordelene man kan oppnå ved å betale med kort, som rabatter, cashback og bonusprogrammer, er bare en konsekvens av at det har blitt større konkurranse mellom bankene som tilbyr kredittkort i dag.

Kredittkort står i dag for omlag 10 % av alle transaksjoner som gjøres med kort i Norge, og nordmenn er også i verdenstoppen både på antall transaksjoner og beløpets størrelse som gjøres med kredittkort.

Av de mer klassiske kredittkortene med gullfarge, som for eksempel Amex Gold, må man kunne vise til et årlig forbruk på flere hundre tusen kroner før man får muligheten til å bli oppgradert til gullkunde. I dag er det blitt mye mer vanlig å utstede såkalte gullkort, og nå kan så og si hvem som helst søke om et gullfarget VISA eller MasterCard. Søker du for eksempel om et re:member-kort eller et gebyrfri visa-kort, utstedes begge disse i gullfarge, og de krever bare at du har fast jobb og en viss inntekt (ingen inkasso eller betalingsanmerkning) for å godkjenne søknaden. Aldersgrensene er forøvrig 18 og 20 år for å kunne søke om kortene.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy