Søk etter kredittkort

Norge i Europatoppen på kortbruk

visakortNye tall fra Visa Europe viser at Norge er nesten helt øverst i klassen når det gjelder bruk av kort i Europa. Nordmenn trekker visakortet hele 3 ganger oftere enn hva som er gjennomsnitet ellers i Europa, men må se oss slått av søta bror som trekker visakortene sine hele 4 ganger mer enn det som gjelder for det øvrige kontinentet.

Men vi slår i alle fall våre svenske naboer når det kommer til antall bankkort, for der har vi i snitt nesten 2 visakort per person, mens svenskene har litt over ett kort per person. Dette er ikke medregnet kredittkort eller Mastercard, Diners, Amex og andre kortselskaper, da disse tallene kommer fra Visa. Men bruken av både debet og kredittkort øker over hele Europa, selv om den klart største økningen kommer fra Skandinavia, og da spesielt på små beløp. Lenger sør i Europa har for eksempel ikke små kiosker, barer eller mindre utsalgssteder noen kortterminal, og man er prisgitt kontanter for å kunne få betalt for seg.

Men selv om kortbruken øker ganske markant, ser det ikke ut til at vi skal få et kontantløst samfunn i Norge med det første. Fortsatt er det kontanter som er det beste alternativet i en del situasjoner. Det har vært mange historier på svindel ved å legge fra seg kortet i baren, men i forhold til svindel skal det sies at det kan være veldig smart å betale med et kredittkort kontra et vanlig visakort, spesielt på nettet og i utlandet.

Nå kommer nok kortbruken bare til å øke også i årene fremover, og da kan det være på tide å gå til anskaffelse av et kredittkort med et fordelsprogram om du allerede ikke har et slikt. I dag tilbyr nå mange kortselskaper gode avtaler på kredittkort uten årsavgifter eller unødvendige gebyrer, slik at du enkelt kan spare penger når du handler i den kategorien hvor rabatten innvilges. Søk for eksempel om Flexi Visa, 365 Privat eller Remember Black for å få tak i noen av de beste avtalene om cashback som finnes på markedet.

Selv om Visa er den absolutt største aktøren innen bankkort i Norge, spiller det liten rolle om du velger et kredittkort som er tilknyttet Visa eller Mastercard, da bruksområdene er omtrent de samme. Med et kort fra enten Diners, Amex eller noen andre mindre selskaper, kan du derimot merke at en del brukersteder ikke aksepterer kortet ditt som betalingsmiddel, noe som kan være en ganske så stor årsak til irritasjon..

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy