Søk etter kredittkort

Kan man låne penger med lav inntekt?

Å ha en lav inntekt kan sette en stopper for mange prosjekter. Dette fordi det er ofte svært vanskelig å legge til side penger når den månedlige utbetalingen er lav. Derfor blir uforutsette utgifter som at vaskemaskinen ryker, man får en vannlekkasje eller annet, umulig å dekke med oppsparte midler. Så hva skal man gjøre? Skal man ta opp et forbrukslån, søke om kredittkort eller hvordan går man fram?

Kan man låne penger med lav inntekt?


Det kan være mange grunner til at man har lav inntekt. I starten av karrieren vil mange slite med en lav inntekt. Det kan og være at man bare har en deltidsjobb som gir en lav månedlig utbetaling. Uansett grunn, vil man likefult ha behov for litt ekstra penger. Det kan være at man trenger et nytt kjøleskap, en tørketrommel eller noe annet.  Hvis man har barn, kan det være viktig å få tatt en ferie, reise litt bort. Eller man kan rett og slett trenge litt sol og varme. Det er mange grunner til at man trenger å få litt ekstra penger, selv om man har en lav inntekt. Kanskje er løsningen et mikrolån på dagen, som er mindre beløp med kortere nedbetalingstid. Slike lån har som oftest lavere krav til inntekt enn hva større forbrukslån har.

Måter å få bedre lånevilkår


Det er flere viktige ting å tenke på når man skal søke lån og man har en lav inntekt. Det første er å sjekke hvor stabil økonomien er. Altså får du en fast sum i måneden, eller er det vilkårlig hvor mye du får? I tillegg er det viktig å sjekke hvor mye du har råd til å betale ned på et lån i måneden. Her er det flere viktige faktorer å ta hensyn til. Er det en lønnsøkning i nær fremtid? Det kan være at man er en aktiv jobbsøker. Det kan være at man foreløpig bare trener eller er en lærling. Dermed er det muligheter for at man kan få mer penger inn på konto i løpet av de nærmeste 5 til 10 årene. Dette er selvsagt ikke noe man kan satse alt på, men det er noe å ha i bakhodet.

Man kan søke om et lån med en lang nedbetalingstid. Dette vil senke månedskostnaden, uten å senke lånesummen, men det vil være en mer kostbar måte å betale ned lånet på. Som en enkel regel, skal man alltid forsøke å betale ned lån med høy rente så raskt som mulig. Slike lån skal også helst prioriteres foran andre hvis man har muligheten til å velge.

Måter å senke renten


Hvis du har lav inntekt, kan banken vurdere dette som en risikofaktor. Dette kan gi deg en høy rente. Så hvis det er mulig, kan du stille med sikkerhet i fast eiendom, noe som vil gi gode utslag på rentene. Hør med banken om dette. En siste mulighet kan også være å få tak i en kausjonist, som da stiller seg ansvarlig for de lånte pengene. Men her gjelder det å trå varsomt, det er flere familieforhold som har gått dukken, på grunn av manglende vilje til å betale for seg, hvor kausjonisten blir holdt ansvarlig. Husk også å sammenligne flere tilbud før du slår til, det vil du fort kunne spare noen kroner på, ettersom du da finner det absolutt beste lånetilbudet.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy