Søk etter kredittkort

Forbrukslån eller Kredittkort?

God eller dårlig ide?
Det skjer innimellom at man blir advart mot å ta opp forbrukslån, at forbrukslån er farlige på en eller annen måte, og at de bør unngås. Alt dette er sant, og usant. Det er avhengig av hva resten av konteksten er. På samme måte som det er veldig lite lurt å kjøpe seg noe veldig dyrt eller låne mange penger hvis man ikke har jobb og/eller fremtidige muligheter til å tjene penger, så kan et hvilket som helst type lån være en dårlig ide. Dette gjelder selvfølgelig også for forbrukslån, men som nevnt, alt handler om konteksten: din økonomiske situasjon og dine planer. I noen tilfeller er et kredittkort mer fornuftig, spesielt hvis det dreier seg om en kort tidshorisont på mindre enn ett år.

Nyttig lån
Noen ganger trenger man penger raskt, av ulike grunner, og forbrukslån kan ofte være den beste løsningen. Det eneste som er viktig er at du sørger for å ha en plan for hvordan du skal betale tilbake det du låner, samtidig som du er klar over hva det faktisk vil koste deg å låne det du trenger. Et forbrukslån blir ofte overført på dagen, mens et kredittkort skal fysisk trykkes før det kan sendes i posten hjem til deg, så dette vil så klart ta noe lengre tid.

Hvis du tar opp et forbrukslån med en effektiv rente som du kan ikke kan håndtere så kan du havne i en vanskelig situasjon. Heldigvis skjer dette sjeldent, og de aller fleste nordmenn har utrolig stor nytte av forbrukslån, men dessverre hører man innimellom om mennesker med gjeldsproblemer. Dette har desverre økt noe i de senere årene, og mange peker her på mangel på privatøkonomi i skolen, men det er vel heller ikke den hele sannheten.

Planlegging og realisme
Du vil ikke havne i en slik situasjon, og det er enklere å unngå dette enn du tror. Stikkordene er: planlegging og realisme. Planlegg den økonomiske hverdagen din på en realistisk måte, og du kan ha stor glede og nytte av et forbrukslån. Dette er tross alt en type lån som blir tilbudt av alle store banker, og fyller en viktig og legitim rolle i vårt økonomiske system.

Det er viktig å huske på at forbrukslån er lån du tar uten å stille med noen form for sikkerhet ovenfor långiver, og derfor er disse lånene litt dyrere enn andre vanlige lån som for eksempel bil- og boliglån. Fordelen for deg er at du får penger raskt, og kan selv velge hva de skal brukes til. Bare husk å sjekke hva du kommer til å betale (effektiv rente) slik at du kan planlegge på riktig måte, samt at du undersøker hvilke betingelser som gjelder. Vær også forberedt på at en långiver vil undersøke din økonomiske situasjon, og muligens spørre hva du planlegger å bruke pengene til. Alt sammen rutiner som skal hjelpe til å ta vare på din økonomiske trygghet.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy