Søk etter kredittkort

Hva hvis du ikke får lån?

Det å låne penger kan kanskje virke skummelt i utgangspunktet, men hvis du tenker litt over det så er dagens samfunn på mange måter bygget opp rundt det å låne penger. Få ville ha vært i stand til å eie egne boliger, biler, båter, eller studere hvis det ikke hadde vært for muligheten til å ta opp et lån. De fleste nordmenn vil ha gjeld som de vil betale ned på for resten av livet, og det er ingenting galt med det. Men hvis du ikke får lån på grunn av betalingsanmerkninger, føles det kanskje ikke så greit allikevel. Man havner liksom litt utenfor, hvis man ikke finner en långiver som kan hjelpe til.

Hva låner vi penger til?


Når du låner penger i Norge så er det som regel til et spesifikt formål. Du låner for å kjøpe bolig eller bil, for å ha råd til å studere fulltid, eller kanskje for å investere i eller videreutvikle en bedrift. Som regel så vil disse lånene komme med en betingelse om at du må bruke pengene på akkurat det du har sagt du skal, formålet ditt og din finansielle situasjon er grunnen til at banken har sagt seg villig til å låne deg penger. Hvis planen er å bruke pengene til noe helt annet, blir du nødt til å se deg om etter en annen type lån, som du kan lese om her.

Forbrukslån


Men det finnes en type lån som ikke er helt som de andre, og det er forbrukslån. Dette er et lån som ikke trenger et spesifikt formål for å bli godkjent, som er en av grunnene til at hele prosessen fra start til utbetaling er veldig rask. Den andre grunnen er at du ikke trenger å stille med sikkerhet for å få et forbrukslån. Det vil si at du ikke trenger å sette eiendeler eller kapital i pant som forsikring for lånet, og ikke overraskende er forbrukslån et av de vanligste lånene i Norge. Problemet hvis du har betalingsanmerkninger, er at det kun er fåtall av banker som innvilger slike lån til deg.

Når du tar opp et forbrukslån så får du som nevnt raskt svar på om du får lånet eller ikke. Det er vanlig i våre dager å søke over nettet, noe som gjør selve prosessen enda raskere. Med alle disse praktiske kvalitetene er det ikke så rart at forbrukslån er såpass populære som de er, og at de fleste banker tilbyr dem. Som regel er det eneste som kreves av deg at du oppgir informasjon om inntekt, gjeld, etc.

Det er forskjellige regler for hvilke krav som stilles for å få godkjent forbrukslån fra ulike långivere, som for eksempel aldersgrense. Det viktigste å sørge for når du tar opp et forbrukslån er å sjekke hva den effektive renten din vil være. Det er denne, og ikke den nominelle renten, som vil fortelle deg hvor mye du kommer til å måtte betale i terminbeløp. Bruk gjerne litt tid på å sammenligne ulike aktører som tilbyr forbrukslån, for selv om ikke rentene skiller så altfor mye, kan det utgjøre en del kroners forskjell for deg hver måned.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy