Søk etter kredittkort

Skandiabanken's kredittkort

Kredittkortet fra Skandiabanken har lav rente

Skandiabankens kredittkort har i mange uavhengige tester blitt kåret til best i test. Kredittkortet har sammen med Santander Red Norges laveste effektive rente blant kredittkort. Noen av fordelene som Skandiabanken tilbyr er gebyrfrie uttak både i minibank og ved varekjøp, og sammen med den lave renten er dette et kort som passer godt hvis du vil dele opp regningen over tid.

Ulempen for de som ikke allerede er kunde i banken, er at man må opprette en konto hos Skandiabanken for å kunne søke om dette kredittkortet, i motsetning til mange andre som tilbyr kredittkort uten at du må bytte bank. Et kredittkort fra Skandiabanken gir deg inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Skulle du ha behov for ytterligere utsettelse, kan du velge å dele opp betalingen. Kortet har et årsgebyr på 50 kroner og en effektiv rente på 14,66 %. Ok, det var de tørre fakta.

Økonomiekspertene hyler av begeistring hver gang dette kortet nevnes, på grunn av den lave renten. Men hvor billig er egentlig dette kortet sammenlignet med et annet populært kort? For å finne svaret, må vi se på det lovpålagte regneeksempelet alle kortselskaper må benytte i markedsføringen. Der er det lagt inn 10 varekjøp i Norge og 3 varekjøp i utlandet, samt 1 kontantuttak i Norge og 1 i utlandet i løpet av et år. Alle disse er på 1.000 kroner hver seg og skal betales tilbake i like store beløp i løpet av 12 måneder.

Så kommer en interessant observasjon. Skandiabanken opererer med en effektiv rente på 14, 66 %, og den totale kostnaden i regneeksempelet havner på 16.116 kroner. Så kan vi se på kredittkortet til re:member som har en mye høyere effektiv rente på 25,40 %, men havner på kun 16.408 kroner i eksempelet. Altså en effektiv rente på over 10 % mer per år, men bare 300 kroner dyrere i bruk. Man handler selvsagt heller ikke for eksakt 1.000 kroner hver gang, men det er uansett et greit eksempel å benytte seg av for å sammenligne de forskjellige kortene.

En annen viktig faktor med et slikt eksempel, er at i den lovpålagte utregningen så tar man ikke hensyn til verken cashback, bonuser eller rabatter man får ved bruk av kredittkort. Flere og flere kort tilbyr i dag slike rabattordninger, så hvis man med for eksempel re:member får 300 kroner i rabatt i året, noe man enkelt skaffer seg ved å bestille én weekendtur på hotell i året (via Hotels.com og re:member reward), havner man totalt sett på samme kostnad/inntjening i året. Så sett deg inn i alle fakta før du blindt bestemmer deg for hvilket kredittkort du vil skaffe deg.

Men for all del, Skandiabanken sitt kredittkort er ikke noe dårlig valg hvis du er ute etter en så lav rente som mulig, og det kan bestilles her hvis du er over 18 år, har en ryddig økonomisk situasjon og ingen inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

Bestill kredittkort fra Skandiabanken her

Eff. rente 14,66 % v/ 15.000 kr o/12 mnd. Totalt: 16.166 kr

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy