Søk etter kredittkort

Kredittkort for studenter

Er det mulig med kredittkort for studenter uten inntekt og fast jobb?

Som student uten inntekt er det ikke alltid like enkelt å skaffe seg et kredittkort, men det finnes noen muligheter på det norske markedet. Noen eksempler er ViVo kredittkort som utstedes av Terra Bank. Dette kredittkortet er beregnet på ungdommer mellom 18 og 28 år, men kan ikke bestilles på nett. Ta i så fall kontakt med banken din for å søke om dette kortet.

Et annet kort som kan være greit for studenter, er et MasterCard du får gjennom programmet Student til DnB NOR. Du kan ha en slik konto i opptil 5 år hvis du er mellom 18 og 34 år, og maksgrensen på kreditten du får er på 25.000 kroner. Det er ikke så merkelig at ikke kreditten i kortet er høyere enn dette, ettersom de fleste som studerer ikke tjener så veldig mye penger ved siden av. Det er også alltid dumt å leve på forskudd ved hjelp av kredittkortet sitt.

student og behov for kredittkort
Har du behov for en høyere kredittgrense kan et kredittkort fra re:member anbefales. Her får du opptil 150.000 kroner i kreditt og rabatt på flere hundre nettbutikker når du handler med kortet. Med en stram studentøkonomi kommer rabatter i nettbutikker sikkert kjærkomment med. Re:member Card kan bestilles gratis hvis du er over 18 år, men de stiller krav om minimum 150.000 kroner i årsinntekt for å godkjenne søknaden din, noe som kanskje ikke alle studenter har via en deltidsjobb eller to. Men du bør ha plettfri økonomi og ingen betalingsanmerkninger, om det skal være noen vits i å søke om dette kredittkortet, selv med en fast inntekt på over 150.000 kroner i året.

Nå som de fleste større bankene i Norge ikke lenger har tenkt til å automatisk sende ut kredittkort i studentpakken, må man selv aktivt søke om å få tilsendt et kort fremover. Praksisen er ikke helt avsluttet enda, men den kritiseres fra flere hold, ettersom fristelsen for å bruke av kreditten kan være for stor for de som ikke har tilrekkelig med inntekt enda.

Det går fint ann å spare penger ved hjelp av kredittkortet sitt når man kjøper forskjellige ting, men som student bør man tenke over sin egen økonomiske situasjon først, før man blendes av de forskjellige rabattene og tilbudene om cashback etc. som de ulike kredittkortene gir når man handler.

 

Alle Rettigheter Reservert - 2020 ·Kredittkortet.org by TNB | Privacy Policy